Cât de activi sunt astăzi adulţii? Câtă mişcare facem într-o zi normală, petrecută între birou, maşină şi canapea? Şi cum arătau lucrurile pe vremea părinţilor sau chiar a bunicilor noştri? Cei care mergeau mult pe jos, munceau fizic în mod regulat, cărau plase, urcau pe scări, dansau la nunţi ore întregi şi petreceau mult timp în natură…
E clar că avem multe de învăţat de la seniorii noştri şi în ceea ce priveşte un stil de viaţă mai activ, şi în ceea ce priveşte îngrijirea articulaţiilor – problema cu care ei deja se confruntă, din cauza vârstei.
Aşa că…cine nu are un senior ca să-i preda lecţia de sprinteneală, să-şi cumpere!
Astfel, cei care ştiu mai bine … de pe pielea lor … îi pot învăţa pe cei dragi secrete pentru articulaţii care să nu deranjeze mai târziu.
Dacă părinţii noştri, unii dintre ei la pensie acum şi care au fost mult mai activi decât noi, o simt pe … articulaţiile lor … cum vor sta lucrurile pentru noi?
Când erau de vârsta noastră, seniorii noştri erau mult mai sprinteni decât noi. Putem afla de la ei paşii unei vieţi mai active si de ce este bine să-ţi îngrijeşti articulaţiile din vreme.
- Leapşa, jucată până tarziu…
- Drumeţii pe munte, în fiecare sâmbătă – de 40 de ani!
- Spălat geamurile!
- Gimnastica de-nviorare, o-bli-ga-to-rie!
- Căratul sacoşelor pe scăări!
- Braşoveanca, hora
- Raţele şi vânătorii…
Toate acestea de mai sus sunt lecţii de sprinteneală!
Dacă cineva le-ar fi spus …
– să menţină o greutate optimă, cu siguranţă “înviorarea” ar fi fost și mai #sprintenă.
Excesul de greutate pune o presiune mare asupra genunchilor, pentru fiecare kilogram în plus, genunchii vor avea încă patru kilograme de presiune asupra lor și chiar mai mult, la urcatul sau coborâtul scărilor atunci când nu merge liftul)
– să aibă grijă la postură, chiar şi la o ##sprintenă braşoveancă, ar fi fost nu din invidie că monopolizează ringul de dans ci din cauza faptului că o postură nepotrivită schimbă centrul de greutate al corpului, punând un stres suplimentar asupra genunchilor și șoldurilor.
– să apeleze la o o dietă echilibrată care poate fi exprimată prin: controlul porțiilor, evitarea caloriilor goale, un consum adecvat de legume, fructe, cereale si grăsimi sănătoase … i-ar fi ajutat să aibă un rucsac mai #sprinten când abordau cu aplomb Jepii Mici …
– și nu în ultimul rând la spălatul geamurilor cu apă caldă … să nu fi uitat de hidratare cu apă rece.
Menținerea cartilajului articular bine hidratat este una dintre cele mai bune modalități de a-l menține sănătos.
Articulaţiile sunt structuri complexe, extrem de importante pentru menţinerea corectă a poziţiei corpului şi pentru desfăşurarea normală a activităţii zilnice.
Vitaminele, mineralele şi complexele glicoproteice, ce duc la formarea colagenului, esenţial în menţinerea sănătăţii articulaţiilor, sunt elemente ce contribuie la îndepărtarea disconfortului fizic.
Având combinaţia optimă de substanţe, Sprinten® contribuie la sinteza de colagen, menţine sănătatea sistemului osos şi reduce rigiditatea şi oboseala articulaţiilor.
Glucozamina şi condroitina fac parte integrantă din compoziţia cartilajului normal, cel care se comportă ca un amortizor între capetele osoase ce formează o articulaţie.
Sprinten® este o combinație complexă ce contribuie la reducerea rigidității și oboselii articulaţiilor prin conţinutul în:
- condroitină, care formează matricea pe care este fundamentat colagenul, fiind răspunzătoare de rezistența la compresiune,
- glucozamina, care joacă un rol important în regenerarea cartilagiului și în menținerea mobilității,
- acid hialuronic care este responsabil de lubrifierea articulaţiilor şi hidratarea ţesuturilor,
- vitamina C, cofactor în sinteza de colagen cu rol antiinflamator evidențiat și la nivel articular şi
- zinc, oligoelementul implicat în stresul oxidativ.
Combinația unică a celor cinci componente susține sănătatea osteoarticulară, facilitează mobilitatea, flexibilitatea și elasticitatea articulațiilor, astfel Sprinten® ajută la funcționalitatea normală a articulațiilor si la îmbunătățirea mişcării.
Sprinten®. O mişcare bună