Ce sunt simbioticele?

Ce sunt simbioticele?

Microbiota sau flora intestinală are un rol esențial în menținerea stării de sănătate. Microbiota sau flora intestinală reprezintă totalitatea microorganismelor ce colonizează tractul gastro-intestinal.

Aceste microorganisme sunt reprezentate de o mare diversitate de specii și ating un număr de ordinul trilioanelor. 

Echilibrul acesteia este crucial, deoarece perturbările pot duce la diverse afecțiuni. Orice dezechilibru al florei intestinale înseamnă pierderea unui număr semnificativ de tulpini lactice, de ordinul zecilor de miliarde de bacterii benefice.

Există o serie de factori externi și interni care pot determina dezechilibrul microbiotei intestinale: igiena, dieta, administrarea unor medicamente, expunerea la patogeni și stresul.

Cum putem reface dezechilibrul florei intestinale?!

– dietă sănătoasă;

– aport de culturi lactice vii.

Ce sunt simbioticele?

Simbioticele sunt combinații de microorganisme vii, de obicei bacterii, care sunt administrate pentru a aduce beneficii sănătății organismului uman.

Simbioticele multi-strain conțin un număr mare de tulpini lactice. Datorită diversității speciilor și tulpinilor din compoziție, acestea au efecte complementare, aditive și sinergice. Conțin un număr de ordinul zecilor de miliarde de culturi lactice vii comparativ cu probioticele care conțin o singură tulpină bacteriană.

Simbioza este o relație strânsă și reciproc avantajoasă între două specii diferite. În cazul simbioticelor, bacteriile benefice (probioticele) din supliment colonizează tractul digestiv al organismului uman și oferă o serie de beneficii.

Beneficiile simbioticelor

● susțin sănătatea digestivă –  sprijină un echilibru optim al microorganismelor intestinale, esențial pentru procesele de digestie și absorbție a nutrienților.

● îmbunătățesc sistemul imunitar – o floră intestinală sănătoasă este esențială pentru un sistem imunitar puternic. Simbioticele sprijină sistemul imunitar, asigurând o reacție eficientă la agenții patogeni.

● menținerea sănătății mentale – simbioticele îmbunătățesc starea de spirit și nivelul de stres. Cum? Ele pot influența comunicarea bidirecțională dintre intestin și creier prin modularea florei intestinale și a producției de neurotransmițători.

● au rol în sinteza unor vitamine esențiale (vitamina K, vitamina B12).

Cum găsești cele mai bune simbiotice?

Simbioticele pot fi disponibile atât sub formă de suplimente, cât și sub formă de alimente, ambele variante pot fi utilizate pentru a susține bacteriile intestinale benefice și pentru a promova o stare generală de bine.

Simbiotice pot fi preparate prin combinarea alimentelor bogate în probiotice și prebiotice. 

Alimentele prebiotice includ: banane verzi, ovăz, ceapă, usturoi, sparanghel, etc. 

În timp ce, probioticele pot fi găsite în alimente fermentate precum: kefir, varză murată, castraveți murați, ciocolata neagră sau laptele bătut. 

Dacă decideți să optați pentru suplimente alimentare: Gama SimbiFloraNutriensa®:

1. SimbiFlora Complex este un supliment alimentar care prin ingredientele sale active, diversitatea și concentrația mare de tulpini lactice, intervin în procesul de regenerare continuă a florei intestinale, atât în intestinul subțire, cât și în intestinul gros. 

Totodată, contribuie la restabilirea echilibrului florei intestinale, la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ, în plus poate contribui la menținerea sănătății pielii. 

Conține:

 • 40 de miliarde de culturi vii;
 • 11 tulpini bacteriene benefice atât pentru intestinul subțire, cât și pentru intestinul gros;
 • Fructo-oligozaharide (prebiotice)
 • Vitamina E;
 • Seleniu.

*Se poate administra copiilor de peste 12 ani, adulților și pesoanelor în vârstă, câte o capsulă pe zi, preferabil înainte sau după administrare de antibiotice, la un interval de minim 2 ore, cu o cantitate suficientă de apă.

Acest supliment poate fi utilizat în dietele vegetariene.

2. SimbiFlora Forte este un supliment alimentar care prin ingredientele sale active, diversitatea și concentrația mare de tulpini lactice, intervin în refacerea florei intestinale supuse unor dezechilibre cum ar fi: tratamentul cu antibiotice.

De asemenea, contribuie la reducerea disconfortului intestinal prin reechilibrare hidro-electrolitică și la funcționarea normală a sistemului imunitar. 

Conține:

 • 30 de miliarde de culture vii;
 • 8 tulpini bacteriene benefice atât pentru intestinul subțire, cât și pentru intestinul gros;
 • Fructo-oligozaharide (prebiotice)
 • Vitamina D3;
 • Zinc. 

*Se poate administra copiilor de peste 12 ani, adulților și pesoanelor în vârstă, câte o capsulă pe zi, preferabil înainte sau după administrare de antibiotice, la un interval de minim 2 ore, cu o cantitate suficientă de apă. 

Acest supliment poate fi utilizat în dietele vegetariene.

3. SimbiFlora Kids este un supliment alimentar care prin ingredientele sale active și concentrația mare de tulpini lactice, intervine în procesul de refacere a florei intestinale, atât în intestinul subțire, cât și în intestinul gros, în urma tratamentului cu antibiotice, ajută la reducerea disconfortului intestinal și contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar, sistemului osos și muscular.

Conține

 • 10 miliarde de culture vii;
 • 8 tulpini bacteriene benefice atât pentru intestinul subțire, cât și pentru intestinul gros;
 • Inulină (prebiotic);
 • Vitamina D3.

                 Ajută la refacerea florei intestinale și îmbunătățește procesele digestive. 

   *Se poate utiliza:

                  – copii 2-6 ani: 1 plic pe zi,

                  – copii 6-12 ani: 1-2 plicuri pe zi, înainte sau după administrarea de antibiotice la un interval minim de 2 ore.

Conținutul plicului poate fi consumat direct sau amestecat cu apă, băuturi calde (ceai, lapte, suc) sau alimente.

Acest supliment alimentar poate fi utilizat în dietele vegetariene.

 În lumea agitată în care trăim, sănătatea digestivă joacă un rol esențial în bunăstarea generală, iar “simbioticele” reprezintă o oportunitate de a investi în echilibrul și vitalitatea interioară. Suplimentele alimentare bogate în probiotice și prebiotice, aduc numeroase beneficii, de la buna funționare a microbiotei la întărirea sistemului imunitar și pănă la influențarea pozitivă a stării mentale.

Arii de utilizare

categorii posts

Urmărește-ne