Nu lăsa ficatul să ducă tot greul!

Nu lăsa ficatul să ducă tot greul!
Ajută-ți ficatul la greu!

În mitologia greacă se spune că, acum mii de ani, atunci când zeii Olimpului încă coborau pe pământ și se amestecau cu oamenii, a avut loc o mare încleștare între aceștia, conduși de Zeus, și Titani, conduși de tatăl lui Zeus, Chronos. După zece ani de lupte grele, Zeii au învins și i-au închis pentru eternitate pe toți Titanii în Tartar, o închisoarea subpământeană, mai puțin pe unul dintre ei, Atlas, căruia Zeus i-a pregătit o pedeapsă diferită: trebuia să susțină bolta cerească pe umeri până la sfârșitul timpurilor!

Precum Atlas, titanul pedepsit de Zeus să poarte veșnic pe umeri bolta cerească, ficatul duce povara factorilor toxici la care este expus organismul. Multe decizii pe care le luăm cu sau fără știință îl afectează în mod direct și nemijlocit. El este cel care suportă “greutatea” a tuturor deciziilor mai puțin bune pe care să le luăm atunci când vine vorba despre ceea ce mâncăm, bem sau despre locul unde alegem să trăim sau să muncim.

Nu lăsa ficatul să ducă tot greul, susține-l cu Silithor !

Ficatul, cel mai mare organ intern, este considerat un adevărat laborator al organismului, care prin multitudinea de roluri pe care le îndeplinește asigură funcționarea în parametri optimi a corpului omenesc.

Din nefericire, în această lume care gonește din ce în ce mai repede în fiecare zi, câteodată uităm de ficatul nostru care este pus mai mereu la încercare de zeci de provocări pe care le aruncăm asupra sa: stresul cotidian, oboseala cronică, poluarea, utilizarea îndelungată a unor medicamente cu potențial toxic hepatic sau consumul excesiv de alcool. Acestea sunt doar câteva dintre problemele care, așezate din ce în ce mai mult pe umerii acestui Atlas din corpul nostru, ar putea să îl facă să-și piardă răbdarea și să se întrebe: „Oare chiar trebuie să țin toată această boltă cerească pe umeri de unul singur?”. De prisos să mai adăugăm că aceasta nu e este o veste bună, deoarece funcționarea normală a ficatului înseamnă, de multe ori, o funcționare în parametri optimi a întregului organism.

Dacă cele prezentate mai sus tot nu te-au convins, haide să vedem care sunt cele mai importante funcții ale ficatului:

  • Filtrarea și purificarea sângelui;
  • Detoxifierea organismului;
  • Metabolizarea glucidelor, proteinelor și lipidelor rezultate din procesul de digestie și transformarea acestora în elemente utile bunei funcționări a organismului;
  • Secreția bilei;
  • Producția de energie;
  • Depozitarea vitaminelor A, D si B12;
  • Stocarea fierului;
  • Sinteza principalilor factori de coagulare ai sângelui;
  • Menținerea concentrației normale a glucozei sangvine.

Toate aceste funcții sunt vitale, de aceea ficatul trebuie ajutat, protejat.

Silithor, pentru un ficat silitor!

Silithor conține extract standardizat de silimarină (Silybum marianum) și aminoacizi (L-metionina și L-cisteina) care ajută la regenerarea și buna funcționare a acestuia.

Cum ajută Silithor buna funcționare a ficatului?

  • Protejează celulele hepatice prin stabilizarea permeabilității celulare;
  • Susține procesul natural de regenerare a celulelor hepatice;
  • Protejează celulele hepatice împotriva acțiunii distructive a radicalilor liberi;
  • Fluidifică și favorizează eliminarea bilei, ajutând la funcționarea normală a digestiei;
  • Îmbunătățește metabolismul și digestia.

Dacă ești o persoană activă, cu un ritm de viață alert, stresant, cu regim alimentar deficitar ori ai o alimentație bogată în carbohidrați și alimente procesate sau urmezi tratamente medicamentoase care pot avea un potențial hepatotoxic, Silithor este ajutorul ficatului tău, zi de zi, pentru ca tu să fii sănătos și activ.

Atunci când vine vorba de sănătatea ficatului, credem că este înțelept să acordăm mai multă atenție și grijă acestuia. Fii și tu un elev silitor, învață cât mai multe lucruri despre cum funcționează ficatul tău și încearcă să îi mai iei, din când în când, „bolta cerească” de pe umeri. Pentru că și cei mai mari eroi au nevoie de odihnă, fie ea și de-o clipă.

Arii de utilizare

categorii posts

Urmărește-ne